5 snabba tips för att använda Google Adwords

Google AdWords - grundläggande, Marknadsföring

Du har kanske märkt att de översta resultaten av varje Googlesökning är annonser. Dessa väljs utifrån Google Adwords, där någon har betalat för att vissa ord i en sökning ska visa deras annonser. Thomas Jönsson från EffektivaHemsidor hjälper dig att få ut de bästa resultaten från Google Adwords. Här bjuder han på fem grundläggande tips till dig.

Adwords Keyword planner

Med Google Adwords Keyword planner hittar du bland annat nya ord, sökvolymer och konkurransnivåer.

1: Undvik alltför generella sökord i Adwords. Använd så specifika ord och fraser som möjligt i Google Adwords. Om du t.ex. säljer skor, så kan du istället för att bara ange “skor”, specificera “blåa Converse skor”, eller liknande.

2: Använd Google Keyword Planner. Den kan hjälpa till att hitta ord, termer och även synonymer som du kan använda.

3: Använd annonsgrupper på rätt sätt. En annonsgrupp kan innehålla ett flertal annonser som bör vara så nära varandra som möjligt. Klumpa inte ihop alltför breda termer med varandra. Beroende på vad du säljer för produkter och dina resurser, så kan du vara mer och mer specifik. För att återigen använda skor som exempel, så kan du ha en hel annonsgrupp för “blåa Converse skor” och en för “svarta Converse skor”, osv.

4: Koppla ihop Google Adwords och Google Analytics. Då kan du få direkt information och statistik på hur bra dina söktermer har fungerat. Google Analytics kan t.ex. visa vilka länkar en besökare har klickat på och hur länge de varit inne på hemsidan, m.m.

5: Sätt upp ett målvärde. Eftersom du betalar varje gång någon klickar på en annons, och priset varierar utifrån hur populär söktermen är, så måste du få ett utbyte av det. T.ex. så är ett par skor kanske värda 700 kr ifall kunden köper dem. Jämför då det med vad söktermerna som leder kunden till den sidan kostar dig.
Vill du också börja öka försäljningen med Adwords så klicka här och läs mer. Eller ring oss på 0702-975132 så bokar vi ett förutsättningslöst möte.

Skriven av Michael Lindquist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *