Fem grundläggande tips om Google AdWords

Google AdWords - grundläggande, ,

Thomas Jönsson från EffektivaHemsidor delar med sig av fem snabba tips om hur man blir bättre på Google Adwords.

  1. Därför ska ni koppla ihop Google AdWords och Analytics. För att marknadsföringen ska lyckas allra bäst så är det viktigt att ni följer upp den vilket ni gör med Google Analytics. För att kunna spåra just vad som sker från AdWordssbesökarna och kunna börja optimera behöver ni ha dem båda sammankopplade.
    Google AdWords med Thomas Jönsson

    Thomas Jönsson är expert på Google AdWords

  1. Använd specifika termer för din bransch istället för generella termer. Varje bransch kännetecknas av sina specifika termer, och då behöver ett eller flera specifika termer vara med. D.v.s. istället för söktermen ”kläder” så använder du söktermen ”blå jeans”. Dels blir termen billigare då färre bjuder på den, dels så kommer kunderna därifrån ha högre kvalité då de direkt hittar till de produkter de är intresserade av.
  1. Skicka in besökarna från Google AdWords på rätt landningssida. Det är viktigt att gruppera de olika sökorden i så specifika annonsgrupper som möjligt. Sedan är det viktigt att man skickar kunden till en så djup landningssida som möjligt. Söker kunden efter blåa jeans. ska den in på en sida med just blåa jeans. Söker kunden istället efter svarta jeans så ska denne in på en sida som bara innehåller svarta jeans.
  1. Var tydlig med vad det är du vill att kunden ska göra. Ett tydligt budskap som kunden förstår påverkar nämligen slutresultatet, ofta är det att kunden ska uppmanas till att göra ett köp, men ibland att fylla i ett formulär eller att ta kontakt med bolaget.
  1. Tänk på att målvärdet är mycket viktigt. Att sätta upp ett tydligt målvärde kopplat till målomvandlingen i analytics är centralt för att kunna optimera. Om du inte vet vad varje klick genererar i vinst är det svårt att göra förbättringar.

Har du frågor eller funderingar om AdWords? Mejla thomas(a)effektivahemsidor eller ring 0702-975132 så återkommer Thomas med kostnadsfria råd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *