Samla mailadresser till nyhetsbrev – 5 tips

Marknadsföring, Nyhetsbrev,

Att samla mailadresser är guld värt då man kan nyttja de för att skicka ut nyhetsbrev. Något som är bland den mest lönsamma marknadsföringsmetoden för företag.

Notera att man utifrån GDPR sedan den 25/05 måste få samtycke för att få samla på personliga mailadresser. Notera t.ex. vår egen integritetspolicy i samband med nyhetsbrevet i vår footer.

Här kommer fem tips från Thomas Jönsson på hur du kan göra för att få in mailadresser från kunderna:

  1. Samla mailadresser till nyhetsbrev

    Samla mailadresser till nyhetsbrev

    Det bästa sättet att samla mailadresser på är att använda den egna hemsidan. Det ska finnas en länk där intresserade besökare kan skriva in sin mailadress. Alternativt så gör man en separat landningssida där man till och med ger någon slags present som blir ett incitament för kunden att skriva in sin mailadress. Man kan ge bort en e-bok, ett presentkort eller en rabattkod på något.

  1. Om man träffar kunden personligen så kan man fråga om det är ok att man får hans eller hennes mailadress så att man kan skicka ut information och erbjudanden.
  1. Kalla nyhetsbrevet för något annat, till exempel VIP-brev. I en del av mina butiker kallar vi det så. Allt för att locka en viss kundkategori att vilja ge ut sin mailadress. En del anser inte att det räcker med ett vanligt nyhetsbrev.
  1. Satsa på bra innehåll i nyhetsbreven. De säljfokuserade breven är många gånger sämre långsiktigt än de med bra innehåll. Se till att det inte är ditt nyhetsbrev som avregistreras när kunden rensar bland sina mail! Ett bra erbjudande är heller aldrig fel.
  1. Det kommer troligen att bli svårare att få människor att lämna ut sina mailadresser och blir troligen mer som i sociala medier, där det är individerna själv som bedömer och bestämmer vem som ska få lov att interagera med dem. Om du har fått en mailadress – förvalta den väl, det är ett förtroende du har fått.

 

 

En reaktion på ”Samla mailadresser till nyhetsbrev – 5 tips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *