Sökmotoroptimering – Sälj mer på nätet

Internetmarknadsföring, SEO

Google tittar på mer än 300 olika faktorer som bestämmer på vilken plats hemsidan hamnar i träfflistan och det finns mycket att göra för att hamna högre upp.

–  Sökmotoroptimering är oerhört viktigt. Att hamna på första plats betyder 18 gånger mer försäljning än att hamna på tionde platsen. Själva resultatet som visas ska vara tydlig, ha en lockande formulering och ska vara intressant så att den hämtar in klickar på hemsidan. Annars hjälper det inte att vara högt upp på träfflistan, säger Thomas.

Sökmotoroptmiering sälj mer på nätet

Bra sökmotoprimering innebär att termen finns i rubrikerna

– Se till att söktermen finns i huvudrubriken, H2:an och i brödtexten samt även i URL-en. Många glömmer att namnge bilder rätt, även där ska söktermen vara med. Man ska däremot undvika att köpa länkar som pekar till ens hemsida för då kan Google sänka hemsidan och dessutom är det inget bestående, när man slutar betala så slutar länkkraften.

En annan viktig sak är att skriva bra meta descriptioni och meta titel. Termen ska finnas häri och dessutom ska rubriken och texten locka till klick.

Sökmotoroptimering kräver bra meta description och meta title

En professionell byrå kan hjälpa till med detta och dessutom jobba med många andra av de 300 faktorerna som gör att man hamnar högre upp i Google.

Är du intresserad eller vill veta mer? Kontakta vår specialst redan idag på 0702-975132 eller [email protected]

Av Patricia Szolnoki

Läs gärna mer i vår serie om hur man säljer mer på nätet:
Konverteringsoptimering – Sälj mer på nätet
Facebookannonsering – Sälj mer på nätet
Google Adwords – Sälj mer på nätet

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *