Tips om landningssidor

Hemsida,

Thomas Jönsson från Effektiva Hemsidor är expert på internetmarknadsföring och sökordsannonsering. I många företags internetmarknadsföring ingår att ha en så kallad landningssida (eng. landing page). Det är en sida som är skild från den säljande hemsidan, tänkt att fungera som en slags ”inkastare” till densamma. Här delar han med sig av nyttiga tips:

  1. Tips om landningssidor

    Försök länka till en välskriven landningssida istället för förstasidan. Om vi här får en länk till Google Adwords vore det alltså bäst att länka till en sida om just det.

    Låt säga att du ska starta en kampanj med ett bra erbjudande. Skicka då de presumtiva kunderna till en landningssida som är inriktad på just det erbjudandet. Det är bättre att kunden hamnar direkt på landningssidan i stället för på hemsidan, för på hemsidan måste den leta sig fram själv och det är i det momentet som du riskerar att tappa kunden.

  2. Hur leder du kunden till landningssidan? Om du kan få en journalist, bloggare eller annan skribent att länka från sin sida till landningssidan, så är det ett mycket bra sätt. En viktig förutsättning är naturligtvis att dina produkter är relevanta för bloggarens eller journalistens läsekrets. Låt säga att du säljer ett av veterinärer rekommenderat hundfoder – då kan det finnas en bloggare till exempel som skriver om en speciell hundras och som vill länka till din sida.
  3. Sökordsannonsering är ett annat sätt. Då väljer du vilket sökord som kopplas till landningssidan. CPM-köp (kostnad per tusen visningar) eller s.k. bannerannonsering är ytterligare en variant som syftar till att styra kunderna. Lägg ner mycket tid på att definiera de rätta söktermerna. Det hjälper dig att ringa in kundens intresseområden.
  4. Det gäller att hitta just de kunderna som är intresserade av dina produkter. Det är inte så intressant hur många de är, utan det viktiga är att de är motiverade att köpa just av dina produkter. Om du till exempel säljer cyklar ur det högre prissegmentet, så kan det stämma bra med att köpa reklam på en sajt som sysslar med att jämföra olika cykelmärken.
  5. Det är viktigt att landningssidan följer annonsen logiskt och att den håller exakt vad den lovar. Om besökaren upplever att den inte gör det, så finns dina konkurrenter bara ett klick bort. Det är skillnaden mellan webbutiker och vanliga butiker. Kunden på Internet är extremt otålig.
  6. Lägg ner tid och energi på att definiera källor och söktermer som får fullträffar på din kund. Det lönar sig. Inte bara har du större chans till avslut utan du har också stor kunskap om vilka ytterligare produkter eller tjänster som besökaren är intresserad av, avslutar Thomas Jönsson.

Har du frågor? Ring Thomas från EffektivaHemsidor på 0702-97 51 32 eller mejla honom på thomas(@)effektivahemsidor.se så kan han berätta mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *