Undvik att straffas av Google vid din sökmotoroptimering

SEO

De allra flesta har säkert redan hört talas om sökmotoroptimering (SEO). Målet är förstås att hamna överst på hos Google, men det finns saker du bör undvika för att inte straffas av Google vid din sökmotoroptimering.

Skippa Meta Keywords

Ett vanligt fel vi stöter på är att folk fortfarande använder meta Keywords.  Ingen av de stora sökmotorerna använder de som en rankingsignal, vi, precis som andra SEO konsulter ser det rent av som negativt att använda dem idag. Fokusera istället på de vanliga optimeringarna genom att ha med ordet du optimerar för i bl.a. title, meta description, h1, h2, alt texten m.m.

Optimera bara för en sak

Har du två helt olika saker du vill optimera för så ska de in på två olika sidor. T.ex. bröllopsskor på en sida och sportskor på en annan. Däremot är det bra om du optimerar med så kallad longtail, d.v.s. du förlänger de ursprungliga ordet med relevant information kring det, t.ex. kan du optimera för “vita bröllopsskor” eller “Vita bröllopsskor med klack”. 

Använd unikt material

Effektiva Hemsidor 300 x 300För det första är Googles grundläggande uppgift att förse besökaren med attraktiva unika sidor att besöka. Hittar den duplicate content, alltså att du har kopierat  material från någon annan sida, (även din egen) kommer Google upptäcka det och inte ranka sidan alls. Det finns ju redan en annan sida med detta materialet att ranka för.

Man bör heller inte förringa upphovsrätten. Att bryta mot upphovsrätten genom att ta någon annans material som är skyddat av Digital Millenium Copyright Act, leder till att ni straffas hårt av Google. Resultatet kan bli att en domstol då utfärdar en så kallad takedown order, vilket betyder att du får en skriftlig order om att ta bort det material som kränker någon annans upphovsrätt.

Länk köp – Google straffar din sökmotoroptimering?

Något annat som du som företagare måste se upp med är att köpa så kallade OFF-page länkar, detta därför att Google har låtit meddela att länkar som är köpta inte kommer att få samma värdering som så kallade naturliga inlänkning, samtidigt som felaktiga köp kan leda till negativ SEO, d.v.s. att du istället tappar positioner i sökresultatet.

Skribent: Mikael Drakenberg 

 

3 reaktioner på ”Undvik att straffas av Google vid din sökmotoroptimering

    1. Hej Annika. Tänker du på vanliga sökfunktionen på hemsidor så är det vanligaste att den söker i hela texten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *